Pošalji upit
 
Kako nas pronaći
ACV
ALUKAL
ARMAFLEX
ATLAS FILTRI
CALEFFI
CENTROMETAL
COES
DANFOSS
ELBI
EMMETI
ENSTO
FERROLI
FIV
FLUMENFIRE
GORENJE
GREE
GRUNDFOS
HAIER
HERZ
LA NORDICA EXTRAFLAME
LENTHERMINVEST
LIKE
LUXOR
MAKITA
MITSUBISHI ELECTRIC
PANASONIC
RIELLO
ROTEX
SELTRON
SENKO
TOSHIBA
VAILLANT
VIADRUS
VOGEL NOOT
WATTS
WV TERM

Reference - Montaža

image image image image image image image image image image image image image image image
RAB Solarno grijanje Na otoku Rabu završili smo ugradnju kompletne instalacije za solarno grijanje obiteljske kuće s ACV HEAT PIPE vakumskim kolektorima i uz pomoć Vaillant EloBLOCK VE18 elektro kotla. Osnovni element sistema je međuspremnik (puffer) ELBI COMBI QUICK PLUS 500, kapaciteta 500 litara s izmjenjivačem za solarno zagrijavanje kotlovske vode i uronjenim QUICK INOX izmjenjivačem za protočno zagrijavanje sanitarne tople vode. Dva ACV HEAT PIPE vakumska solarna kolektora s ukupno 52 cijevi zagrijavat će 500-litarski spremnik, uz backup s elektro kotlom Vaillant EloBLOCK VE18 koji će se odlično uklopiti s modulirajućim radom za zagrijavanje spremnika u periodu bez dovoljno sunčeve energije. Kompletnim sustavom solarnog zagrijavanja, elektro kotlom i mješajućim krugom upravlja SELTRON WDC 20 automatika u ovisnosti prema vanjskoj temperaturi.
BAŠKA La Nordica Fortuna U Baški na otoku Krku instalirali smo La Nordica Extraflame Fortuna peć na drva. Peć na drva Fortuna je posebna po tome što je okrugla, obložena je visokokvalitetnom keramikom i može se zaokretati za 45 stupnjeva u lijevo ili desno. Dimna cijev promjera 150mm spaja se odozgo na dimni nastavak koji ima kotačiće što omogućava da dimna cijev stoji čvrsto, a peć se može zakretati. La Nordica Extraflame Fortuna u ložištu ima bijelu šamotnu keramiku, a postavili smo ju na stakleno Crystal postolje (La Nordica Crystal pedana).
BUJE Laminox Hidra 24 U Bujama u Istri ugradili smo Laminox Hidra 24 peć na pelete za centralno grijanje kompletno opremljenu za spajanje na sistem grijanja. Za peć smo montirali Inox izolirani dimnjak promjera 80mm koji ima na krovu kapu sa zaštitom. Peć je opremljena termičkim ventilom za zaštitu od kondezacije i balansirajućim ventilom. Peć se uključuje preko sobnog termostata i spojena je sustav grijanja radijatorima za 130m2.
KOSTRENA La Nordica Cleo Combi U Kostreni smo ugradili La Nordica Extraflame Cleo Combi kombiniranu peć na drva i pelete bez upotrebe električne energije. Peć je snage 6kW na drva i 6,4kW na pelete i ima spremnik 20kg za pelete. La Nordica Extraflame CLEO Combi koristi silu gravitacije za ubacivanje peleta, ima promjer dimnjaka 150mm i mora se podesiti podtlak na 15Pa. Peć zahtjeva dovod svježeg zraka u prostor gdje se nalazi, a može se spojiti i direktno na peć.
KRK Puffer spremnik Na otoku Krku ugradili smo Centrometal CAS-S 500 spremnik s izmjenjivačem. Spremnik se zagrijava solarnim kolektorima preko izmjenjivača. Solarni kolektori su spojeni na CAS-S 500 i Lentherminvest STČ 300 toplinsku crpku za zagrijavanje sanitarne tople vode. Na međuspremnik je spojeno podno grijanje a primarno se zagrijava kotlom na drva.
SKRAD La Nordica Extraflame U Skradu u Gorskom kotaru ugradili smo centralno grijanje na peć na pelete La Nordica Extraflame Duchessa Idro snage 13,1kW. Peć zagrijava etažu kuće s 4 Ferroli CLAN N radijatora, razvod instalacije izveden je bakrenim cijevima, peć je opremljena termičkim ventilom za zaštitu od kondezacije, balansirajućim ventilom i dodatnom ekspanzionom posudom za sistem radijatora. Na radijatore su instalirane termostatski ventili s termostatskim glavama, a peć se uključuje s sobnim termostatom. Za zagrijavanje tople vode grijanje je spojeno na Gorenje kombinirani bojler.
LOVRAN La Nordica Extraflame U Lovranu je izvedena instalacija La Nordica Extraflame Viviana peć na pelete snage 10kW. Peć je namjenjena grijanju etaže ispuhivanjem toplog zraka. Zbog prevelikog promjera dimnjaka od 200mm, kroz dimnjak je provučena Inox fleksibilna dimna cijev promjera 100mm na koju je na krovu postavljena izolirana Inox kapa sa zaštitom zabrtvljena da ne ulazi hladan zrak unutar dimnjaka, a na priključku peći na dimnjak je montirana posebna po narudžbi izvedena portelica s priključkom na dimnjak i rešetkom za dovod svježeg zraka s vrata dimnjaka koja se nalaze na balkonu.
RIJEKA - Grijanje na pelete U Rijeci smo izveli izradu kompletne kotlovnice s Ferroli peć SFL 4 i plamenikom na pelete SUN P7. Peć je namjenjena grijanju dvije etaže, razvod grijanja izveden je s Maring razdjelnikom HV 60-125 SG2 za dva kruga grijanja i spojem za sigurnosnu grupu. Instalirane su Grundfos crpke koje se uključuju prema temperaturi kotla i sobnog termostata.
RIJEKA LaNordica Extraflame   U Rijeci smo ugradili LaNordica Extraflame Melinda Idro peć na pelete za centralno grijanje. Model Melinda Idro osim zagrijavanje vode za sistem grijanja ima i mogućnost zagrijavanja prostora s ugrađenim ventilatorom za ispuhivanje toplog zraka. LaNordica Melinda Idro ima ukupnu snagu 15,2kW od čega je 11,4kW deklarirano za zagrijavanje vode te je namjenjena za zagrijavanje prostora do 400m3. Obložena je keramikom koja dolazi u bež ili bordo boji. Peć je spojena na sistem centralnog grijanja s čeličnim ventiliskim radijatorima Vogel und Noot.
RIJEKA Bušenje zidova Bušenje rupa za dimnjake, ventilacijske otvore, otvore za nape, fasadne dimnjake. Bušimo rupe u armiranim zidovima do #160mm s dijamantnim svrdlima. Za bušenje otvora u zidovima koristimo profesionalnu električnu bušilicu s dijamantnim svrdlom REMS Picus. Rupa u zidu je jednakog promjera, čistih i glatkih bridova, radovi uredni i bez puno prašine.
RIJEKA Peć na pelete U okolici Rijeke ugradili smo Laminox Idro Greta 18kW peć na pelete za centralno grijanje. Laminox Idro 18kW je potpuno je opremljena peć iskoristivosti preko 92%, spojena je na ispravan izolirani dimnjak s podtlakom od 10Pa što omogućava  peći ispravan rad i kvalitetno izgaranje peleta uz obavezan dovod svježeg zraka u prostor gdje se nalazi peć na pelete.
TRIBALJ Solarno grijanje Na sistem centralnog grijanja što smo ugradili u Triblju za zagrijavanje tople vode u ELBI solarnom spremniku BST 300 koristit će se ACV HEAT PIPE 22 cijevni vakumski solarni kolektor. ACV HP 22 posjeduje Solar Keymark i DIN Gepruft certifikate kvalitete. Radi manjeg nagiba krova koristli smo nosače za ravni krov, cijevi su izolirane najboljom izolacijom za solarne cijevi ARMAFLEX HT/S, a zbog duljeg razvoda instalirani su dodatni automatski odzračni lončići Caleffi SOLAR. 
PUNAT Ferroli SFL 5 / SUN P12 U Puntu na otoku Krku zamjenili smo postojeći kotao na lož ulje novim Ferroli SFL 5 kotlom na kruta goriva. Na kotao Ferroli SFL 5 ugrađen je plamenik na pelete Ferroli SUN P12 snage 20 do 50kW. Obavljena je rekonstrukcija dijela postojeće instalacije, s crpkama za tri kata i grijanje spremnika tople vode. Grijanje na pelete omogućit će korisniku uštedu u cijeni energenta između cijene lož ulja i cijene peleta čak i do 60%, što omogućuje iznimno brz povratak uloženog novca u kotao s plamenikom na pelete. 
TRIBALJ Centralno grijanje U kotlovnici obiteljske kuće u Triblju pokraj Crikvenice izvodili smo radove rekonstrukcije kotlovnice te ugradnje spremnika za grijanje tople vode putem solarnih kolektora i novog kotla Ferroli ATLAS na lož ulje. Ugrađen je spremnik tople vode ELBI BST 300 s dva izmjenjivača, gornji izmjenjivač spojen je na sistem centralnog grijanja dok je donji izmjenjivač spojen na solarne vakumske kolektore. Kompletnim sistemom centralnog grijanja i solarnog grijanja upravlja se putem SELTRON WDC 10 regulatorom grijanja prema vanjskoj temperaturi čime možemo uštedjeti do 25% .
RIJEKA Fotonaponski sistem Po zahtjevu kupca ugradili smo Fotonaponski komplet s solarnim panelom SOLE Poly snage 115W za napajanje SOLE solarne baterije 130Ah 12V putem regulatora punjenja, a sve za opskrbu kombi vozila s 230V napajanjem koje dobivamo iz Invertera pretvarača . Kombi vozilo je putujuća trgovina i potrebno je napajanje registar kase i rasvjete. Snažnija baterija omogućuje više dana opskrbe električnom energijom u zimskim dana bez sunčanih dana. Solarni panel je instaliran na krovni nosač, dok je elektronika odnosno oprema ugrađena ispod prodajnog pulta.

BIO KAMINI - EKOLOŠKO GRIJANJE VATROM IZ KAMINA BEZ DIMA

aida.jpgBio kamini su rezultat dugogodišnjeg istraživanja, rada i stvaralaštva stručnjaka. Dizajnirani i proizvedeni su u Italiji, elegantan su način za zagrijavanje domova, bez zagađenja i kao dizajnirani predmet koje podiže izgled svakog prostora gdje se instaliraju, ugođaj s bio kaminima je jedinstven i fascinantan. Bio kamini ne zamijenjuju tradicionalni sustav za centralno grijanje ali adekvatne su toplinske snage za grijanje površina od 30 do 40 m2 i ne treba im dimnjak niti posebna stručnost kod montaže. Bio kamini su dodatak za grijanje stana i odličan način za ukrašavanje. Bio kamini imaju sposobnost regulacije, podešavanje duljine gorenja, jačina plamena, a adekvatno tome i snaga grijanja.

 

 

figaro.jpg

 

 

Bio kamini su jednostavni za instaliranje, jednostavni su za korištenje, brzo zagrijavaju prostoriju, ne zahtijevaju održavanje, nema pepela, mogu se postaviti bilo gdje u kući jer im nije potreban dimnjak. Bio kamini proizvode se u Italiji prema europskim standardima i posve su ekološki, bez dima i štetnih tvari koje bi se emitirale tijekom procesa izgaranja.

Za Bio kamine koristimo kao gorivo, etanol (denaturirani etilni alkohol) koji se proizvodi iz poljoprivrednih proizvoda, bez mirisa, hipoalergena i 100% certificiran jamči da će nam bio kamin pružiti toplinu poput tradicionalnog kamina. Najzanimljivija značajka izgaranja bio-etanola nema nikakvog mirisa u okolišu i proizvoditi male količine ugljičnog dioksida (CO2), koja je jednaka onoj koju proizvodi prisustvo ljudskog bića u sobi.

 

 

Bio kamini se proizvode u različitim izvedbama, s kapacitetima gorača od 1,5 i 2,5 litre, te imaju autonomiju rada s jednim punjenjem od 4 do 6 sati. Termička snaga bio kamina je 3 do 3,5 kW. U gorač se mogu dodati aromatični mirisi za dodatni ugođaj u prostoru i imitacija drveta za ugođaj loženja kao kaminom.

 

nabucco.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

turandot.jpg

BIO KAMINI - EKOLOŠKO GRIJANJE VATROM IZ KAMINA BEZ DIMA

Električno grijanje - Konvektori grijalice