Pošalji upit
 
Kako nas pronaći
ACV
ALUKAL
ARMAFLEX
ATLAS FILTRI
CALEFFI
CENTROMETAL
COES
DANFOSS
ELBI
EMMETI
ENSTO
FERROLI
FIV
FLUMENFIRE
GORENJE
GREE
GRUNDFOS
HAIER
HERZ
LA NORDICA EXTRAFLAME
LENTHERMINVEST
LIKE
LUXOR
MAKITA
MITSUBISHI ELECTRIC
PANASONIC
RIELLO
ROTEX
SELTRON
SENKO
TOSHIBA
VAILLANT
VIADRUS
VOGEL NOOT
WATTS
WV TERM

GRIJANJE NA DRVA - PEĆI, KOTLOVI I KAMINI NA DRVA ZA CENTRALNO GRIJANJE

Grijanje na drvaI ove sezone kupci se najviše interesiraju za peći, kotlove i kamine na drva za centralno grijanje. Grijanje na drva je isplativo, drva su najjeftiniji energent za grijanje, lako su dobavljiva što nam daje dodatnu sigurnost prilikom odluke za dugoročno rješenje grijanja . Mnogi kupci se odlučuju zamjeniti postojeće sustave na lož ulje s kotlom na drva ili u postojeći sistem centrlanog grijanja dodaju kotao na drva. Peći na drva za etažno grijanje jedan su od najtraženijih proizvoda za stanove, s obzirom na cijenu plinskog priključka i zahtjevnije procedure oko uvođenja plina. U ponudi imamo više vrsta i tipova peći, kotlova i kamina na drva; čelične kotlove, lijevanoželjezne kotlove, etažne peći s pećnicama, ugradbene kamine za centralno grijanje, kotlove na pirolizu, kotlove na biomasu, drvne otpatke i piljevinu.Iz naše ponude izdvajamo proizvođače Viadrus, Centrometal, Bosch - Junkers, Senko, ABC, Ferolli i druge. 

 


LIJEVANOŽELJEZNI KOTAO VIADRUS U22

viadrus_u22_novi.jpgVIADRUS U22 kotao je gotovo sinonim tvornice ŽDB VIADRUS i uz neka tehnološka poboljšanja nudi se na tržištu širom Europe već punih 80 godina. Ove godine kotao je redizajniran. Članci od kojih je sastavljeno tijelo kotla načinjeni su od najkvalitetnijeg sivog lijevanog željeza koje ima bolje toplinske karakteristike i mehaničku otpornost od svih drugih materijala koji se koriste u kotlogradnji. Ljuskasti kristalizirani grafit čini zaštitni sloj na površini,  a ujedno  omogućava odličnu akumulaciju topline. Oblik ložišta i dimovodnih kanala savršeno je prilagođen iskorištenju energije nastale procesom izgaranja.  U osnovnoj izvedbi ovaj kotao namijenjen je za loženje krutim gorivom (drva, ugljen, briket i sl.), međutim, vrlo lako,  ako ga opremimo setom  za  plamenik, možemo ugraditi pretlačni plamenik na tekuća ili plinska goriva. Kotao možemo opremiti i bojlerom za potrošnu toplu vodu,  a time ćemo dobiti centralu  za centralno grijanje i pripremu PTV.

 

 

PREDNOSTI KOTLA SU:  

- gotovo neograničen životni vijek izmjenjivača topline  

- mogućnost upotrebe niskokaloričnih goriva bez utjecaja na trajnost kotla  

- visoka ekonomičnost pri upotrebi različitih vrsta goriva  

- upotreba različitih goriva u istom kotlu  

- mogućnost promjene učina promjenom članka  

- mogućnost zamjene oštećenog članka  

- mogućnost prelaska na drugu vrstu goriva  

- jednostavno čišćenje i održavanje  

- jamstvo 5 godina na lijevano željezno tijelo kotla  

 

LIJEVANOŽELJEZNI KOTAO BOSCH SOLID 3000 H

bosch_junkers_solid_3000_h.jpgBosch SOLID 3000 H je kotao na kruta goriva od lijevanog željeza, a namjenjen je za grijanje manjih stambenih ili industrijskih zgrada. Kotlovi od lijevanog željeza na kruta goriva su moderni izvori topline s novom konstrukcijom izmjenjivača od lijevanog željeza koji je izvanredno otporan na niskotemperaturnu koroziju. Preporučeno gorivo za ove kotlove je ogrjevno drva, ali moguća je i primjena ostalih vrsta goriva, kao što je koks, kameni ugljen ili briketi (osim mrkog ugljena), gdje se radni uvjeti i parametri kotla moraju prilagoditi dotičnom gorivu. Bosch SOLID 3000 H moguće je koristiti u sustavima grijanja s vlastitom ili prinudnom cirkulacijom, te s tlačnom i ekspanzijskom posudom.

 

 

PREDNOSTI KOTLA SU:

-       Kotao od lijevanog željeza

-       Kotao se može instalirati kao primarni kotao ili kao dodatak već postojećoj kotlovnici  

-       Povećano ložište prilagođeno za loženje drvom

-       Lagano punjenje ložišta kotla

-       Uključen je veliki spremnik za pepeo, te alat za čišćenje

-       Mogućnost ugradnje sigurnosne termičke zaštite za osiguranje od pregrijavanja

 

ČELIČNI KOTLOVI CENTROMETAL EKO-CK P


eko-ck.jpgKonstruirana je nova generacija EKO-CK kotlova, čelični toplovodni kotlovi EKO-CK P nazivnog toplinskog učinka 14 do 110kW i model EKO-CKB P s bojlerom potrošne tople vode nazivnog učinka 20 do 50 kW. Novost u ponudi je EKO-CK P 60 kW. Kotlovi su predviđeni za loženje krutim gorivom, peletima, uljem ili plinom. Boljem iskorištenju ovih kotlova doprinose i turbulatori koji se moraju ugraditi kod loženja peletima, uljem ili plinom pri čemu je iskoristivost kotla preko 90%. Posebnost kotlova EKO-CKB P je ugrađeni inox bojler potrošne tople vode potopljen u kotlovskoj vodi. Ovi su kotlovi namjenjeni grijanju od najmanjih pa do velikih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili, što je danas sve češći slučaj, kao alternativni izvor. Izrađeni su u skladu sa europskom normom EN 303-5.

Karakteristike kotlova EKO-CK:

-Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje s više vrsta goriva (kruto, tekuće ili plinovito), nazivnog toplinskog učina od 20 do110 kW.    

-Odgovarajuće dimenzionirano ložište, vođenje plinova izgaranja u tri prolaza i dodatno orebrene površine za izmjenu topline osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini “štedljivim”.    

-Ekološki je prihvatljiv, za što posjeduje certifikate prema zahtjevnim ekološkim propisima austrijske pokrajine Štajerske (Fan lG).    

-Velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim krutim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.

-Montaža oplate je jednostavna, brza i bez vijaka.

-Osnovna kotlovska regulacija plamenika dodatno se isporučuje, a postavlja se na tvornički pripremljeno mjesto na gornjem poklopcu oplate kotla.

-Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5 i EN 304 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i proizveden u skladu s normom ISO 9001/2000.

 

ETAŽNI KOTLOVI ZA CENTRALNO GRIJANJE - SENKO, CENTROMETAL, ABC

 

  senko 2120 c-30 extra inox.jpg                        centrometal eko-cet 23.jpg      

 

 

    mini_concept.jpg   senko 2184 kamin central.jpg

 

 

 

 

GRIJANJE NA DRVA - PEĆI, KOTLOVI I KAMINI NA DRVA ZA CENTRALNO GRIJANJE

Centralno grijanje - Peći i kotlovi